SiiPen miesten kausi päättyi pettymykseen

30.8.2017

Kankaanpää voitti Superpesiksen karsintasarjan voitoin 0-3. Kuva: Ahti Räsänen

SiiPen tavoite oli nousta Superpesikseen kaudelle 2018 ja se tavoite oli hengissä vielä tähän iltaan asti, mutta Kankaanpään Mailan voitettua kolmannen karsintaottelun lukemin 0-2 jäi tuo tavoite saavuttamatta.

SiiPe pääsi Erno Tuomaisen lyönnillä ottelun ensimmäisellä jaksolla johtoon toista kertaa tässä sarjassa, mutta kuten Kankaanpäässä pelatun ottelun toisella jaksolla KaMa kimmersi itsensä tasoihin Jukka Lankisen lyömänä ja vielä yhden juoksun johtoon Sami Joukaisen lyönnillä. SiiPen tiiviin ulkopelin ansioista KaMa ei päässyt tuota kauemmaksi, mutta kotijoukkue ei myöskään onnistunut sisällä toivotusti, joten jaksovoitto Kankaanpäälle 1-2.

Jaksovoiton päässä Superpesispaikan säilyttämisestä ollut KaMa aloitti toisen jakson räväkästi, kun Ville-Veikko Ollin kantava kumuralyönti painui Mantun kentän takana olevien kerrostalojen pihaan ja kotiin juoksivat sekä Valtteri Kleemola että Mika Ihanamäki. Tuisku Tuovinen onnistui kaventamaan tilanteeksi 1-2, mutta toisessa vuorossa oli Sami Joukaisen vuoro puhkaista takakenttä kahden juoksun arvoisesti. Tuo riitti Kankaanpäälle jaksovoittoon ja Superpesispaikan säilyttämiseen.

3-0 voittolukemat ei jätä jossiteltavaa, vaan Kankaanpää oli nopean kärkensä ja loistavan ulkopelaamisen myötä SiiPeä parempi. Kauden alussa asetettu tavoite; nousu Superpesikseen, ei nyt toteutunut, joten päällimäisenä tunteena varmasti joukkueessa on pettymys. Tarkempien analyysien aika on varmasti myöhemmin ja nyt on aika huilata.

SiiPe haluaa onnitella Kankaanpään Mailaa Superpesispaikasta ja kiittää rehdistä ottelusarjasta.

Miesten ottelut päättyivät tältä kaudelta tähän, mutta Siilinjärven Pesiksen D-tytöt pelaavat vielä lauantaina 2.9. aluesarjan lopputurnauksen Siilinjärvellä. Lisäksi SiiPen pelaajista Aatu Roivaisen ja Sebastian Lahden sekä Otto Hoffrenin (pelinjohtaja) kausi jatkuu B-poikien pudotuspeleissä PuPen paidassa ja A-ikäiset taistelevat vielä pronssimitalista Jyväskylän Kirin paidassa.

Kiitokset kaudesta 2017 kuuluvat kaikille yhteistyökumppaneille, yleisölle sekä talkoolaisille.

KIITOS!

Ottelun tilastot

Lehdistotilaisuus