Siipettäret syystauolle

5.9.2017

B-tytöt Pohjanmaan reissulla
B-tyttöjen kapteeni Roosa Vesalo hutunkeitossa. Hän on kirjoittanut ansiokkaasti kesän aikana Siipettärien nettijuttuja sivuillemme. Kiitos siitä!!

Siilinjärven Pesiksen naisten edustusjoukkue siirtyy syystauolle tiivistahtisen kesän jälkeen. Siipettärien Suomensarjan joukkue ja B-tyttöjoukkue pelasivat molemmat kokonaisuudessaan menestyksekkään kauden ja kehitystä on syntynyt valtavasti.

Naisten Suomensarjan edustusjoukkue onnistui ylittämään kesälle asettamansa tavoitteet. Ennen kauden alkua sovittu tavoite oli lähteä tavoittelemaan 24 pistettä 14 pelatun runkosarjaottelun jälkeen. Sen jälkeen tavoitteena oli katsoa, mihin pisteet ja rahkeet riittävät. Kevät kuitenkin osoitti, että Siipettäret pystyvät nujertamaan kenet tahansa, kunhan suorittaminen pysyy omalla tasollaan ja peli-ilme ei lopahda. Runkosarjan viimeisen ottelun jälkeen Siipettäret olivat kerryttäneet hurjat 33 pistettä 12 voitetulla ja ainoastaan 2 hävityllä pelillään. Runkosarjan voitto oli taattu.

Pudotuspelit jatkuivat lohkojen välierillä. Siipettäret saivat haastajakseen 4. runkosarjassa sijoittuneen Oulun Lipottaret. Siipettäret hoitivat välieränsä kunnialla, taaten jatkoon menon suoraan kahdella voitolla. Lohkofinaalissa vastaan asettautui Joensuun Maila. Joukkueiden keskinäinen vääntö oli tiukkaa ja jännittynyttä. Vuoroin Siipettäret olivat niskan päällä, vuoroin taas Joensuu. Siipettärien suruksi unelma noususta pirstaloitui, kun Joensuu vei ratkaisevan finaaliottelun nimiinsä voittojen oltua tasan 1-1. Siipettäret kokivat raskaan tappion. Kirvelevästä tappiosta huolimatta Siipettäret ovat pelanneet uskomattoman upean kauden menneen kesän aikana.

Edelliskesän joukkueen hajottua monia, etenkin Pohjoislohkon vastustajajoukkueita, askarruttivat kevättalven mittaan kysymykset Siipettärien sarjapaikan säilymisestä. Sarjapaikan menettämisestä ei ollut pienintäkään huolta, sillä Siipettäret hallitsivat tyylikkäästi koko Pohjoislohkoa. Tällaiseen menestykseen ei ole ylletty viimeiseen pariin vuoteen. Moni tytöistä koki tänä kesänä ensimmäistä kertaa playoff-pelien raakuuden. Nuori joukkue sai kultaakin kalliimpaa kokemusta henkisen kovuuden tärkeydestä. Tänä vuonna kovuus ei vielä riittänyt viemään joukkuetta pidemmälle. Ensi vuonna jatketaan siitä, mihin viimeksi jäätiin.

Myös B-tytöt saivat kautensa päätökseen tuplapelireissulla Pohjanmaalla. Reissu alkoi sunnuntaina 27.8. vieraspelillä Ylihärmän Pesis-Junkkareita vastaan. Siipettäret voittivat ottelun selvin ottein 0-2 (0-4,2-5). Parhaina palkittiin Ronja Vainikainen (II.) ja Johanna Karjanlahti (I.). Ylihärmästä joukkue suuntasi Härmän kuntokeskukseen, jossa joukkue yöpyi. Aamupalan ja kylpyläherättelyn jälkeen tytöt pääsivät pariksi tunniksi Vaasan keskustaan kiertelemään. Tämän jälkeen oli aika kesän viimeiseen koitokseen. Ottelu pelattiin Vähäkyrön Viestiä vastaan. Peli oli itsessään haasteellinen sekä olosuhteiden että tyttöjen vireystilan vuoksi. VäVi hallitsi ottelua, eikä Siipettäret pysyneet vauhdissa mukana. Omat virheet söivät peliä, eikä lopun hyvä kirikään enää riittänyt tuomaan Siipettäriä taisteluun mukaan. VäVi vei ottelun kotikentällään lukemin 2-0 (7-2,9-4). Siipettärien parhaina palkittiin Milla Muhonen (II.) ja Johanna Karjanlahti (I.). Näin myös B-tytöt pääsivät ansaitulle lepotauolle. B-tyttöjen alemmassa jatkosarjassa Siipettäret sijoittuivat kolmanneksi.

Siipettäret kiittävät suuresti kaikkia kesällä 2017 toiminnassa mukana olleita!

Olkaa kuulolla, sillä Siipettäret palaavat kovempina kuin koskaan!