Kuuma kauden aloitus

12.5.2018

Eino Puustinen löi SiiPen kauden ensimmäisen juoksun ja samalla kunniajuoksun.

SiiPen ykköspesisjoukkue haki 0-2 vierasvoiton runkosarjan avausottelusta Ylivieskasta. Eino Puustinen sai kunnian lyödä SiiPen kauden ensimmäisen juoksun ja löi siinä samalla myös kauden ensimmäisen kunniajuoksun.

Kuten kelikin oli SiiPen pelaajat lämpimänä sarja-avauksessa ottaen kotimatkalle mukaan täydet kolme sarjapistettä. Ottelussa palkittiin viime kaudelta tuttu kaksikko Kimmo Lukkari (1. palkinto) ja Samu Vainikainen (2. palkinto) mutta lyötyjä ja tuotuja kertyi tasaisesti myös lähes koko joukkueelle.

- Olen tyytyväinen kauden avaukseen. Seitsemästä pelaamastanne sisävuorosta neljässä saimme pyöritettyä peliä haluamallamme tavalla ja lopuissa vuoroissa jäi vielä parannettavaa. Toisen jakson nousu takaa-ajoasemasta kahden juoksun voittoon on vahvan joukkueen merkki, pelinjohtaja Perttu Westersund kertasi ottelua.

Ensimmäinen vuoro tarkkailtiin molempien joukkueiden osalta, mutta toisessa alkoi tapahtua, kun Eino Puustisen kakkospuolen lyönti painui läpi Ylivieskan ulkokentästä ja Einon kiertäessä kunniajuoksua, kotiin juoksi upean Ykköspesisdebyytin tehnyt Sebastian Lahti.

Kun peli oli avattu, niin siitä oli muiden hyvä jatkaa. Ylivieskalaisyleisön hiljensivät samassa vuorossa vielä juoksut mieheen lyöneet Kimmo Lukkari, Ville Pietinen ja Simo Vainikainen. Ennen Ylivieskan avausjuoksua SiiPe kohenteli juoksutiliään vielä kahdella juoksulla ja neljänteen vuoroon lähtiessä lukemat olivat jo 1-7. Viimeisessä vuorossa nähtiin myös kauden toinen kunnari, kun Samu Vainikaisen ottamaton kakkospuolen lyönti painui maisemaan kolmen juoksun arvoisesti. Yhteensä viisi juoksua aurinkoisella Suvannon kentällä lyönyt Lukkari kohenteli jakson loppulukemat vielä 1-11.

Toisen jakson alussa Ylivieska osoitti yllätyksellisyytensä Ykköspesiksessä, kun se siirtyi kaksi lyöntikierrosta kestäneen sisävuoron aikana 2-0 johtoon. SiiPe kuitenkin jauhoi omalla sisäpelillään kavennuksen ja toisessa vuorossa myös tasoituksen. Jakson voittojuoksuksi jäi Otto Hoffrenin lyömä ja Samu Vainikaisen tuoma 2-3 juoksu. Teemu Kinnusen kumuralyönnillä syntyi vielä jakson loppulukemat 2-4.

Seuraavaan koitokseen SiiPe saa valmistautua viikon verran kun lauantaina 19.5. matka käy Lievestuoreen Kisan vieraaksi. Ensimmäinen kotiottelu pelataan keskiviikkona 23.5. klo 18.00 Vähänkyrön Viestiä vastaan.

Ottelun tilastot