Mikko Hakomäki ja Teemu Huhtakangas uusina niminä SiiPen Superpesisjoukkueeseen

12.10.2018

Perttu Westersund jatkaa SiiPen pelinjohtajana myös Superpesiksessä. Kuva: Ahti Räsänen
SiiPenkin vastustajana nähty Vähänkyrön Viestin kasvatti Mikko Hakomäki vahvistaa SiiPen takakenttää. Kuva: Ahti Räsänen
Teemu Huhtakangas liittyy uutena miehenä SiiPen vahvuuteen. Kuva: Saimi Airaksinen

Superpesikseen ensi kesäksi nousseella Siilinjärven Pesiksellä on kasassa 14 pelaajasopimusta. Nousujoukkueen pelinjohtaja Perttu Westersund jatkaa SiiPen viuhkan varressa myös korkeimmalla sarjatasolla.

SiiPen Superpesikseen pelinjohtajana nostanut suomussalmelaislähtöinen Perttu Westersund palkittiin viime viikonloppuna pesäpallokauden päätösristeilyllä Ykköspesiksen vuoden pelinjohtajana. Superpesisnousu ja vuoden pelinjohtaja -palkinnon jatkeeksi tuli jatkosopimus pesäpalloilun pääsarjassa.

- Joukkue alkaa olla hyvällä mallilla ja päästään aloittamaan harjoittelu yhdessä parin viikon päästä. Harjoiteltiin jo Ykköspesiksessä Superpesiksen tasolla, mutta korkein sarjataso tuo tiettyjä vaatimuksia. Peleihin valmistautumiseen ja joukkueiden scouttaamiseen tulee kiinnittää huomiota.

SiiPen takakenttää vahvistaa Vähänkyrön Viestin kasvatti ja kaksi edelliskautta Vähänkyrön Ykköspesisjoukkueen avainpelaajiin lukeutunut Mikko Hakomäki. Hakomäki kuului viime kaudella koko Ykköspesiksen parhaimmistoon sijoittuen kärkilyöntitilastossa seitsemänneksi 121 kärkilyönnillä. Monipuolinen Hakomäki toi viime kesänä Ykköspesiksessä 22 juoksua ja löi 3+21 juoksua.

- Odottavaisin tunnelmin tulen Siilinjärvelle ja Superpesikseen. Superpesiksessäkin puree varmasti kovat lyönnit ja samoilla vahvuuksilla pelataan mitä tähänkin asti. Ensimmäisenä pitäisi kuitenkin murtaa pohjalaisten ja savolaisten välinen kielimuuri, Hakomäki kertoo.

Mikko Hakomäen nuorempi veli Juho Hakomäki pelaa Superpesistä Koskenkorvan Urheilijoiden joukkueessa, joten veljekset kohtaavat ensi kaudella vastakkaisissa joukkueissa.

- Veljen kanssa ollaan kerran pelattu vastakkain junioreina Suomensarjassa vuosia sitten. Mielenkiinnolla odotan velipojan välisiä kohtaamisia. Helppoa syöttöä luulisi olevan tiedossa noissa kohtaamisissa.

Uutena kasvona SiiPen polttolinjapaikasta tulee taistelemaan viime kaudella Puijon Pesiksessä 20 ottelussa 70 kärkilyöntiä kerännyt Oulusta Kainuun ja Keski-Suomen kautta Savoon päätynyt Teemu Huhtakangas.

SiiPen Superpesisjoukkue koostuu pitkälti nousujoukkueen rungosta, kun 12 edelliskauden pelaajaa ovat jo tehneet jatkosopimuksen. Tämän hetken pelaajistosta yhdeksän on SiiPen omia kasvatteja.

Ykköspesiksen kärkilukkareihin kuulunut Teemu Kinnunen saa nousun ja jatkosopimuksen myötä näytön paikan nyt myös Superpesiksessä. Teemun kanssa SiiPen etukentällä häärivät jatkosopimuksiin nimensä kirjanneet Simo Vainikainen, Juho Keinänen ja Roope Räisänen. Viime kauden loukkaantumisten takia poissa peleistä ollut Oskari Koskelo jatkaa kuntouduttuaan myös SiiPessä.

SiiPen nuoret ja nopeat pelaajat Sebastian Lahti ja Aatu Roivainen osoittivat nuoresta iästä huolimatta olevansa jo nyt laadukkaita Ykköspesispelaajia ja pääsevät nyt hakemaan paikkaa Superpesiksestä. Polttolinjapelaajista Eemeli Paldanius, Eino Puustinen ja Toni Toivanen jatkavat SiiPessä kaksi seuraavaa kautta. Kopparin roolin SiiPessä omaksunut Ville Pietinen jatkaa myös SiiPessä.

SiiPellä on nyt kasassa 14 pelaajasopimusta ja muutamia pelaajaneuvotteluja on vielä kesken niin edelliskauden kuin uusienkin pelaajien kanssa. Tavoitteena on kasata 17–18 pelaajan rinki. Joukkue kokoontuu leireilemään ensimmäisen kerran lokakuun lopussa.

SiiPe pääsee Superpesistunnelmaan jo Halli-SM-turnauksen alkulohkossa helmi-maaliskuussa. Miesten hallimestaruudesta pelataan 14 superpesisjoukkueen voimin. Heti alkulohko-otteluissa riittää panosta. Miesten Halli-SM-turnauksessa pelataan kaksi kolmen ja kaksi neljän joukkueen alkulohkoa, joista ainoastaan voittajat etenevät lopputurnaukseen Kuopioon 16.–17.3.2019. Otteluiden ajankohdat ja pelipaikat julkaistaan myöhemmin. SiiPen kanssa samassa alkulohkossa pelaavat hallitseva mestari Joensuun Maila ja toinen pohjoiskarjalaisjoukkue Kiteen Pallo.

SiiPen Superpesisjoukkueen sopimustilanne 12.10.2018:

Mikko Hakomäki
Otto Hoffren
Teemu Huhtakangas
Juho Keinänen
Teemu Kinnunen
Oskari Koskelo
Sebastian Lahti
Eemeli Paldanius
Ville Pietinen
Eino Puustinen
Aatu Roivainen
Roope Räisänen
Toni Toivanen
Simo Vainikainen

Pelinjohtaja: Perttu Westersund