Akatemiat

Pesisakatemia

Savon Pesis yhteistyössä Siilinjärven Pesiksen ja Puijon Pesiksen kanssa käynnistivät pesiksen urheiluakatemia toiminnan Pohjois-Savon Urheiluakatemia hankkeen alaisuudessa.

Vuonna 2005 toimintansa aloittanut Pohjois-Savon Urheiluakatemian pesisryhmä antaa lisää harjoittelumahdollisuuksia lahjakkaille nuorille pesäpalloilijoille. Siilinjärven Lukion yhteyteen perustetun pesisryhmän valmentajana toimii Ilmo Litmanen. Pääsääntöisesti Siilinjärven Lukion tiloissa harjoittelevassa ryhmässä taitojansa kehittää 10 - 15 nuorta urheilijaa kolmena aamuna viikossa puolitoista tuntia kerrallaan. Harjoituskertoja lukuvuoden aikana kertyy n. 90. Akatemiaurheilijoiksi valitaan menestyneimmät urheilijat. Valintaan vaikuttavat koulumenestys ja urheilusaavutukset. Ryhmään kuuluu niin tyttöjä kuin poikia lukion kaikilta vuosikurssilta  ja muutama oppilas ammattikoulusta sekä peruskoulusta 6-8 ysiluokkalaisia kerran viikossa.

Lukiolaiset saavat harjoittelustaan suorituksen opintoihinsa eli pesisvalmennus on heille oma kurssinsa. Valmennukseen sisältyy myös muun muassa ravintotietoa, tietoa urheiluvammoista sekä valmennusopista. Myös Pohjois-Savon Urheiluakatemian järjestämille 
nettikursseille, kuten esimerkiksi ravinto- ja psyykkisen valmennuksen, on pesisryhmäläisillä mahdollisuus osallistua. Lisäksi lukion koeviikkojen aikana pidetään pesisryhmän harjoittelussa lepoviikkoa, jotta oppilailla on mahdollisuus paneutua opiskeluihin ja kokeisiin.

Pesisryhmä on vakiinnuttanut toimintansa pysyväksi ja tavoitteena on viedä savolaista huippupesäpalloa eteenpäin. Ryhmän toiminnan on tarkoitus olla tavoitteellista, määrätietoista, ammattimaista, systemaattista ja hauskaa myös jatkossa.

Kesäakatemia

Kesäisin seura järjestää SiiPe:ssä pelaaville E, D ja C-ikäisille mahdollisuuden harjoitella päivällä Mantun hiekkatekonurmella ohjatusti eli Kesäakatemian. Kesäakatemiaan osallistuminen on maksutonta.

Kesäakatemian valmentajana toimii juniorivalmennuspäällikkö Erno Tuomainen.

Erno suunnittelee ja toteuttaa treenit, sovittaen ne ottelu- ja leirirytmiin. Erno huomio suunnittelussa valmentajien toiveet. Kullekin ryhmälle tulee kaksi harjoitusta viikossa. Toinen kerroista on lajitekniikka painoitteinen tai tehdään tilanneharjoituksia ja toinen kerta pelataan.